Élelmiszeripari létesítmények hangyamentesítése

Élelmiszeripari cégek számára a kártevőmentes környezet törvényi kötelezettség és az üzleti szakszerűség alapja is egyben. A hangyák azonban kifejezetten kedvelik azokat a helyeket, ami bőséges táplálékkal látja el a kolóniát, így szívesen látogatják az élelmiszeripari létesítményeket táplálékszerzés céljából.

Milyen problémákat okozhat a hangyainvázió?

hangyairtásMíg ezek a kártevők otthonainkban általában szezonálisan jelennek meg, az üzemekben és raktárakban egész évben védekezni kell ellenük. Statisztikák szerint az élelmiszeripari létesítmények több mint 60%-a szembesül újra és újra hangyaproblémával.

Apró méretük ellenére a hangyák hatalmas kolóniákat alkothatnak, akár több tízezer egyeddel. Ez azt jelenti, hogy egy enyhének látszó hangyafertőzésből is lehet néhány hét alatt súlyos invázió.

A hangyák ráadásul rendkívül szervezetten működnek. Felderítőik megtalálják az élelmiszermaradványokat, kémiai nyomvonalakat hagynak társaiknak, melyek ezt követve tömegesen érkeznek a táplálékforráshoz. Lássuk, milyen közvetlen és közvetett veszélyeket rejt mindez!

Élelmiszerszennyezés

hangyairtásA hangyák több tucat kórokozót hordozhatnak testükön, köztük veszélyes baktériumokat, mint a Salmonella, az E. coli és a Staphylococcus. Gyakran megfordulnak olyan helyeken, ahonnan átvihetik a kórokozókat a nyersanyagokra és késztermékekre is.

Termékminőség romlása

A rovarok közvetlenül károsíthatják a termékeket, sőt, még a csomagolást is. Bejutnak a nem megfelelően lezárt csomagolásokba, szennyezik az élelmiszert, ha alkalmasnak találják, fészket is építhetnek, ami jelentős anyagi kárt okozhat, hiszen az érintett termékekre megsemmisítés vár.

Hírnévvesztés és üzleti károk

A legsúlyosabb hosszú távú következmény, hogy csorba esik a cég hírnevén. Ha a problémáról a közösségi médián keresztül értesül a nyilvánosság, az rendszerint torzítja és felnagyítja a helyzetet, a fogyasztói bizalom helyreállítása pedig hosszú és költséges folyamat lehet.

A kártevők elleni védekezést bízza ránk!

hangyairtásAz élelmiszeripari létesítmények hangyamentesítése specializált szakértelmet, HACCP-kompatibilis megközelítést és átfogó stratégiát igényel. Ránk számíthat mindezekben, garantáljuk a diszkrét és hatékony megoldásokat, amelyek hosszú távon is biztosítják a létesítmény kártevőmentességét.

A rovarirtást az Ön létesítményének egyedi igényeihez és kihívásaihoz igazítjuk, így tehát nincs más dolga, mint felvenni velünk a kapcsolatot, hogy megbeszéljük, hogyan tudjuk támogatni cégét!

Kérjen ajánlatot!