RONIX
Kezdő oldal » Rólunk » Értékeink

Értékeink

Vállalatunk büszke

 • a saját piaci szegmensében betöltött pozíciójára;
 • a 35 éves szakmai tapasztalatára;
 • a piacon tevékenykedő szakvállalatok között is magasan szakképzett munkavállalók arányára;
 • a magas felszereltségű gép- és eszközparkjára;
 • a korszerű és innovatív technológiák alkalmazására;
 • a minőség orientált szemléletére és ennek megfelelő munkavégzésre;
 • a rugalmas probléma megoldásra.

Vállalatunk mindennapjai során kiemelt figyelmet fordít a Fenntarthatósági szempontok gyakorlásának.

Törekvésünk, hogy a piac és a fenntartható fejlődéssel foglalkozó szervezetek által jól megfogalmazott szempontoknak megfeleljünk, amelyek az alábbiak:

 • A cég etikus magatartása alkalmazottai felé.
 • A cég tulajdonosainak etikus magatartása tulajdonosi jogosítványaik gyakorlása közben.
 • Ügyfelekkel, üzleti partnerekkel szembeni etikus üzleti magatartás.
 • Társadalmi felelősségvállalás.
 • A környezettel szembeni felelős magatartás.
RONIX Üzleti Etikai DíjRONIX Üzleti Etikai Díj

Örömmel és büszkeséggel tölt el minket, hogy 2010-ben vállalatunk elnyerte az Üzleti Etikai díjat.

Cégünk számára mi sem lehetett volna nagyobb ajándék fennállásának 20. évfordulóján, mint hogy a Piac és az Üzleti Etikai díj alapítói, valamint eddigi díjazottjai ismerték el felelős üzleti magatartásunkat. Ez az elismerés nem csak a vállalat etikai és minőségi fokmérője partnereink és beszállítóink felé, hanem inkább követendő példa a jövő szakvállalatai részére.

Bízunk benne, hogy az Önök segítségével a jövőben is lehetőségünk nyílik az etikus üzleti magatartás és a minőségi szolgáltatás nyújtására.

Így írt a Piac&Profit a RONIX® Szervező és Szolgáltató Kft-ről

Magas szintű felelősségvállalók. Figyelemmel kísérhető a tudatosodás, a felelősség erősödése a cégnél az elmúlt egy évben. Az átlaghoz képest nagyságrendekkel magasabb szintű az üzleti etikus magatartás valós, felelősséggel átitatott konkrétumokkal. A „kis" méretet messze meghaladóan rendelkezik minőségi tanúsítványokkal, magas szintű műszaki, technológiai, környezetvédelmi előírásoknak felel meg. Az 1990 óta működő,120 millió forintos árbevételű cég, amelynek fő tevékenysége a vegyszeres egészségügyi kártevőirtó tevékenység - rovar- és rágcsálóirtás, készletvédelem, illetve az ehhez kapcsolódó egyéb szolgáltatás -, 25 fővel dolgozik. Az egyszemélyes tulajdonos hitvallása, gondoskodó vezetői magatartása nyomja rá pozitív bélyegét a cégre. Minden dolgozót - s még azok családját is - családtagként kezeli a vállalkozás, amelynek a budapesti telephelyén kívül még két vidéki is van. A dolgozókról gondoskodás jóval meghaladja az átlagot, még devizahitel-törlesztésük mögé is biztonsági hálót tart a cég. Megrendelőik biztonsága érdekében jelentős nagyságrendű biztosítással rendelkeznek. Tevékenységükben, a használt szerekben környezettudatosak - például átvállalták partnereik veszélyes hulladékainak begyűjtését, kezelését -, sokat költenek a környezet megóvása érdekében. A cég rendkívül tudatosan van jelen az iparágában és szűkebb-tágabb környezetében.

CSR gondolatok a RONIX® Kft-től

Vállalatunk a CSR tevékenységet nem csak egy hangzatos reklámfogásnak tartja, amely megfelelő üzleti és marketing lehetőségeket rejt, hanem látásmódot, egy tudatos életformát, amely a mindennapjaink során, tevékenységünk, valamint üzletviteli működésünk során nagyobb szerephez juthat.

Társaságunk magáénak vallja azt a régi indián mondást, miszerint

"A Földet nagyszüleinktől örökül, unokáinktól kölcsön kaptuk."

Vállalatunk tudatában van annak, hogy a környezetvédelem nem egyszerűen a természet és az épített környezet védelmét jelenti, hanem az a gazdasági társadalmi fejlődés elválaszthatatlan része.

Nem csak üzletviteli tevékenységünk gyakorlása közben, által kívánunk a nehezen definiálható CSR szempontoknak megfelelni, hanem szűkebb és tágabb környezetünk látásmódját is alakítani, formálni próbáljuk.

Az Európai Bizottság definíciója szerint a vállalatok társadalmi felelősségvállalása „az a koncepció, mely szerint a vállalatok önkéntesen integrálják a társadalmi és a környezeti kérdéseket az üzleti működésükbe, valamint az érintettekkel való interakcióikba”. (2002)

Példa, szemléletkép a Valóban Felelős Vállalatról*

 

Hagyományos vállalat

Valóban Felelős Vállalat

Szállítás

A szállítási távolság csak a költségek tekintetében számít, cél az olcsó beszerzés és minél nagyobb piac.

Szállítási teher minimalizálandó, távolsági szállítás csak nagyon indokolt esetben. Törekvés helyi beszerzésre, piacokra.

Igazságosság

Ennek elérése nem a cég feladata, hanem az államé, egyházaké, társadalmi szervezeteké. Cél a hatékonyság, olcsóbb termékek előállítása jobb minőségben.

Bár a fő cél nem az igazsá­gos­ság növelése, a cég tevékenységével nem erősítheti az igazságtalan­ságot. Méltányos kereskedelem, munkabérek és körülmények.

Ökonomizmus

A fogalom nem érthető. Gazdasági szereplőknek természetes célja a gazdaságosság.

Érthető a különbség a gazdaság és a gazdasági mánia között. A gazdaságos­ság fontos feltétel, de nem fő cél.

Méret

Cél a növekedés – mindenáron. A versenyképesség és a piaci erő ezzel arányosan nő, a méretgazdaságosság törvénye szerint a növeke­dés­sel csökkennek a relatív költségek. Aki nem tapos, azt eltapossák. Évről évre növekvő jövedelem kell.

Cél az optimális méret. A túlnövekedés éppen olyan veszélyes, mint ha csenevészek vagyunk. Meg kell találnunk a piaci helyünket és hosszútávon fenntartható hozamunkat. Hosszútávon állandó, s nem állandóan növekvő jövedelem kell.

Termék

Azt állítjuk elő, amire fizetőképes kereslet van. Minden megengedett, amit a törvények nem tiltanak. A termékeink iránti kereslet (igények) aktív növelése kötelező.

Olyan terméket, tevékenysé­get keresünk, aminek igazán helye van egy fenntartható világban. Nem minden jó, amit szabad. Valódi szükségleteket elégítünk ki, s nem keltünk igényeket. Ott viszont vállaljuk a versenyt.

A CSR piac zsűrije, a beadott pályázati anyagunk alapján méltónak ítélte vállalatunkat a CSRpiac 2011 kiállításon való részvételre. A kiállítás lehetőséget biztosított vállalatunk, valamint más cégek számára is, hogy a példamutató magatartását, konkrét cselekedetein keresztül történő megnyilvánulásait bemutathassa.

Kapcsolódó cikkek a világhálón

*Forrás: Alternate Kft.

Minden jog fenntartva! © 2012 RONIX® Kft. | webdesign: Art Paletta Kft. | programozás: www.ezcms.hu