RONIX
Kezdő oldal » Híreink » Mire kell az élelmiszerbiztonság?

Mire kell az élelmiszerbiztonság?

2013. május 15. 13:11

Az élelmiszerbiztonság aktuálisabb, mint valaha: naponta érkeznek a friss hírek az európai lóhús, tej- és tojásbotrány részleteiről, melyek hatására megrendült a fogyasztók bizalma az élelmiszerek iránt. Az egyre bonyolultabbá és kiszámíthatatlanabbá váló élelmiszerlánc új koncepciót igényel az élelmiszerlánc-felügyeletben, amelynek célja, hogy a gyorsan változó körülmények között is biztosíthassa a hatóság a tisztességes termékelőállítók, kereskedők és a fogyasztók számára a kiszámítható viszonyokat az élelmiszerpiacon.

A RONIX Kft vezetőségének több személye is tagja a MSZT Kártevőirtási Műszaki bizottságának, melynek több mint egy éves munkásságának célja az Európai Unión belül egy egységes kártevőirtási szabvány létrehozása, karöltve a tagállamok más szabványügyi testületeivel. Továbbá elkezdődött a kidolgozása a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) által kezdeményezett az Élelmiszerláncokra vonatkozó Útmutató az Élelmiszerláncok Jó Higiéniai Gyakorlatához (GHP).

E témakört vizsgáló a Professional Publishing Hungary Kft által szervezett kerekasztal beszélgetésen képviseltette magát a RONIX kft-t Vogronics László és Kovács Gabriella ügyvezetők által.

Kerekasztal beszélgetés, témái:

  • Kockázatelemzés kiterjesztése, cél a megelőzés, korai felderítés
  • Visszaélések és feketegazdaság elleni küzdelem, visszatartó erő
  • Fogyasztói tudatosság, élelmiszerbiztonsági oktatás, szak- és felsőfokú képzés
  • Információáramlás megkönnyítése a vállalkozók és a lakosság felé

A Kerekasztal beszélgetésen részt vevő személyek:

  • Dr. Bognár Lajos, élelmiszerlánc-felügyeleti és agrárigazgatási helyettes államtitkár, VM
  • Dr. Jóźwiak Ákos, igazgatóhelyettes, Rendszerszervezési és felügyeleti Igazgatóság, Nébih
  • Murányi László, vezérigazgató, COOP Hungary
  • Saltzer Kornél, ügyvezető igazgató, Spar Magyarország
  • Kovács Gergely, beszerzési ügyvezető igazgató, Lidl Magyarország
  • Tőtös Zsolt, ügyvezető igazgató, Debreceni Csoport
  • Volosinovszki János, ügyvezető igazgató, Nádudvari Élelmiszer Kft.
  • Dömölki Lívia, élelmiszer-szakértő, OFE
  • Éder Tamás, elnök, ÉFOSZ
  • Stégerné dr. Máté Mónika, tanszékvezető, egyetemi docens, BCE, élelmiszertudományi Kar

Bízunk abban, hogy a programon elhangzottak az Élelmiszeripar minden érintettje számára egy fenntartható fejlődést fog eredményezni.

Minden jog fenntartva! © 2012 RONIX® Kft. | webdesign: Art Paletta Kft. | programozás: www.ezcms.hu