RONIX
Kezdő oldal » Híreink » Érdekesség - mobil utánfutókkal harcolnak az ágyi poloskák ellen Vancouverban

Érdekesség - mobil utánfutókkal harcolnak az ágyi poloskák ellen Vancouverban

2013. május 15. 13:18

A tavalyi évben a B.C. Housing cég 800.000 dollárt (kb. 182 millió Ft) költött Lower Mainland (Kanada) területén az ágyi poloskák irtására. A cég 130.000 dollárt (kb. 30 millió Ft) költött két darab, hőkezelő utánfutó megvételére, hogy felvegyék a harcot az ágyi poloskák ellen Lower Mainland-i telephelyükön.

A mobil utánfutók 2012 februárjában kezdték meg a helyszínekre történő “utazásukat”. Mindegyikben generátor, kábelek, melegítők, ventillátorok és szenzorok találhatók, amelyek az érintett egységekben felállíthatók. A hő nagyon hatásos az ágyi poloskák megsemmisítésében, mivel mind a kifejlett poloskákat, mind a petéket elpusztítja, míg a permetezés a petéket nem öli meg.

A hőmérsékletnek négy óráig 50 C°-on kell maradnia. Ezt a B.C. Housing szerint sokkal könnyebb elérni favázas épületekben, mint betonépületekben.

“Fontos megjegyezni, hogy a hőkezelés vagy bármely más kezelés nem zárja ki feltétlenül a megismételt kezelések szükségességét. Amennyiben a helyszín ismét fertőzötté válik – amely számtalan módon könnyen megtörténhet – újabb kezelés válik szükségessé”, magyarázza Dale McMann, a B.C. Housing Lower Mainland-i irodájának ügyvezetője.

McMann elmondta, hogy a B.C. Housing széles körben alkalmazza a tradicionális permetezést, de ez rengeteg előkészületet igényel, valamint a lakóknak el kell hagyniuk a helyszínt a permetezés alatt és azt követően, ráadásul a permetezés nem öli meg a petéket.

“Továbbá, az elmúlt néhány évben a leghatásosabb rovarirtók közül néhányat kivontak a piacról, az ágyi poloskák pedig a megmaradt rovarirtók közül néhányra rezisztensekké váltak,” mondja McMann. A B.C. Housing új hőkezelő utánfutója 18 különböző helyszínt kezelt, ebből kilencet Vancouverben.

Mindeddig egyetlen helyszínre sem kellett visszatérniük a hőkezelés megismétlésére, ezzel szemben számos esetben utólagos permetezést kellett végezni. A B.C. Housing professzionális kártevőirtókat alkalmaz, akik a rendelkezésre álló legjobb kezelést javasolják, továbbá a lakók számára széles körű segítséggel és tanácsokkal szolgálnak az ágyi poloskák kiirtása érdekében, valamint javaslatot tesznek, hogy milyen megelőző lépéseket tegyenek annak érdekében, hogy azok ne is térjenek vissza. “Szervezetünk szolgáltatást és támogatást nyújt azoknak az egyéneknek, akik gyakran nehéz körülmények között élnek, mint például a mentális egészségügyi és szenvedélyfüggő esetek.

A támogatott lakhatási körülmények között élők – életmódjuk miatt – kihívást jelenthetnek a kártevőirtás folyamatos végzése szempontjából. Nem törődnek azzal, hogy mit biztonságos vagy nem biztonságos bevinni az otthonukba. Így pedig mindez ismételt kártevőirtási kezelésekhez vezethet, amely szomszédaikra is kihatással lehet.” A B.C. Housing a hőkezelő utánfutók hosszabb ideig tartó alkalmazása után közzéteszi a hatékonysággal kapcsolatos információkat.

A Capital Region Housing Corporation hasonló utánfutókat alkalmaz Edmontonban. Mielőtt a B.C. Housing megvette volna a két utánfutót, tanulmányozták az edmontoni helyzetet és tevékenységet, és megállapították, hogy az utánfutók alkalmazása jelentős pénz- és munkaráfordítást takarít meg.

Forrás: Makosz - Kártevőirtás XX. ÉVFOLYAM, 1. SZÁM 13-14 oldal

Minden jog fenntartva! © 2012 RONIX® Kft. | webdesign: Art Paletta Kft. | programozás: www.ezcms.hu