RONIX
Kezdő oldal » Híreink

Híreink

Álmatlan éjszakák és ádáz küzdelem is lehet jelenlétéből - ágyi poloska

2014. december 02. 13:00

Az ágyi poloska, mint a kártevőirtással foglalkozó szakemberek kiemelt figyelmét élvező szipókás rovar, folyamatos és rohamos terjedése figyelhető meg az utóbbi néhány évben. A félfedeles szárnyú rovar jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy elsősorban embervérrel táplálkozik.

Érdekesség - mobil utánfutókkal harcolnak az ágyi poloskák ellen Vancouverban

2013. május 15. 13:18

A tavalyi évben a B.C. Housing cég 800.000 dollárt (kb. 182 millió Ft) költött Lower Mainland (Kanada) területén az ágyi poloskák irtására. A cég 130.000 dollárt (kb. 30 millió Ft) költött két darab, hőkezelő utánfutó megvételére, hogy felvegyék a harcot az ágyi poloskák ellen Lower Mainland-i telephelyükön.

Szezonjelentés - kullancs

2013. május 15. 13:16

A kullancsfélék családjába világszerte mintegy 700 ismert fajt sorolnak. Viszonylag nagytermetű (1-6 mm) ízeltlábúak, amelyek elsősorban madarak és emlősök, kisebb arányban hüllők vérszívói. Hazánkban mintegy kéttucat fajuk honos, amelyek közül humán szempontból legfontosabb a közönséges kullancs (Ixodes ricinus).

Mire kell az élelmiszerbiztonság?

2013. május 15. 13:11

Az élelmiszerbiztonság aktuálisabb, mint valaha: naponta érkeznek a friss hírek az európai lóhús, tej- és tojásbotrány részleteiről, melyek hatására megrendült a fogyasztók bizalma az élelmiszerek iránt. Az egyre bonyolultabbá és kiszámíthatatlanabbá váló élelmiszerlánc új koncepciót igényel az élelmiszerlánc-felügyeletben, amelynek célja, hogy a gyorsan változó körülmények között is biztosíthassa a hatóság a tisztességes termékelőállítók, kereskedők és a fogyasztók számára a kiszámítható viszonyokat az élelmiszerpiacon.

Érdekesség - rovarriasztó növények

2013. március 21. 15:10

Régóta tudjuk, hogy a növényi alapú rovarirtók mennyire hatékonyak. Régen a veteményeskertekben szokásos volt a konyhához közel ilyen növényeket ültetni, nemcsak kényelmi megfontolásokból, hanem azért is, hogy elűzzék a rovarokat és élősdieket.

Szezonjelentés - verőköltő bodobács elleni védekezés

2013. március 21. 15:06

A feltűnő, piros-fekete mintázatú verőköltő bodobácsok különleges nevüket onnan kapták, hogy a legelső tavaszi rovarok közé tartoznak, már a gyenge napfényben is tömegesen mutatkoznak, azaz a tavasz, a verőfény hírnökei.

ISO audit előtt a RONIX Kft.

2013. március 21. 15:04

2013. év májusában – az SGS Hungaria Kft. által –, kívánja a RONIX Kft. az ISO 9001 és a 14001 tanúsítását megújítani.

Változások a RONIX Kft-nél

2013. március 21. 14:59

1. Új vállalatvezetési struktúra

Vogronics László

Vogronics László,

mint a RONIX Kft alapítója, a következő időszakban elsősorban szakmai kérdésekkel, illetve a vállalkozás további fejlődésének lehetőségeivel kíván foglalkozni. Éppen ezért, az évek során az általa kinevelt szakember állományra bízza a szervezet működésének vezetését. Ennek következményeként 2013. év elején a RONIX Kft. vezetésében az alábbi változások, kinevezések történtek.

Érdekesség - 2020-ig rovarevőkké válunk?

2013. február 07. 19:49

Az évtized végéig van időnk arra, hogy hozzászokjunk a rovarevés gondolatához, mivel egyes tudósok szerint az állattartás megdrágulása miatt elkerülhetetlen lesz a proteinben rendkívül gazdag hatlábúak fogyasztása. Az EU-t mindez nem fogja felkészületlenül érni: az Európai Bizottság idén 3 millió euróval támogatja a rovarok ehetőségét kutató projekteket – adta hírül a Daily Mail című brit napilap hírportálja.

Szezonjelentés - álmatlan éjszakák és ádáz küzdelem is lehet jelenlétéből - ágyi poloska

2013. február 07. 19:48

Az ágyi poloska, mint a kártevőirtással foglalkozó szakemberek kiemelt figyelmét élvező szipókás rovar, folyamatos és rohamos terjedése figyelhető meg az utóbbi néhány évben. A félfedeles szárnyú rovar jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy elsősorban embervérrel táplálkozik.

Minden jog fenntartva! © 2012 RONIX® Kft. | webdesign: Art Paletta Kft. | programozás: www.ezcms.hu